1.7.2013

Paris




Very Bad Trip? :D


















Bonjour ja niin edelleen! Pariisi seikkailut takana päin. Lauantai aamulla siis hypättiin junaan Lontoosta ja vajaan kolmen tunnin päästä löydettiin itsemme Pariisista! Oltiin varauduttu pieneen vesisateeseen mut onneks se oli ilmeisesti jo just loppunu kun me astuttiin junasta ulos. Arskasta saatiin siis nauttii tääkin reissu! :) Se olikin sit varmaan ainoo asia mistä nautittiin... hah no eikai.. Pariisin nähtävyydet oli kyllä hienoja mut täytyy sanoo et muuten meihin ei oikeen se iskenyt mitenkään :D Sydän se vaan sykkii Lontoolle!

Käytiin kattomassa noi perus turistinähtävyydet heti ekan päivän aikana ja oltiinkin jo itseasiassa illalla sitä mieltä et miksei ostettu paluulippua samalle päivälle :D Mitäs me hyvät reissaajat... Siis oltas varmasti saatu enemmän irti Pariisista jos meillä olis vaikka ollu joku opas joka tietäs enemmän ja olis osannut näyttää jotain kivoja "ei niin turisti" suosikki paikkojaan. Meitä ärsytti suunnattomasti heti alkuun ne kaikki kerjääjät ja kaupustelijat ja ihmisten töykeys. Joo tottakai tiedettiin jo etukäteen et Pariisissa ei digata turisteista eikä niitä kiinnosta puhua englantia, ei vaikka ne osaiskin :D On siis vähän pylleröstä kun vaikka etit metroa ja mietit että keltäs tässä uskaltas apua kysästä. Kerran metrossa oli joku mukava miekkonen joka meiltä kysy et halutaanko istumaan vierekkäin et hän voi väistää niin joku toinenhan sieltä jo kyseli jotain (Idan ranskan ymmärryksen mukaan) että miks tää puhuu turisteille johon tää toinen vastas et kyl hän kunnioittaa niitäkin :D ... Noniin. Tuli muuten myös kovasti ikävä Lontoon metroa siellä! :D Meidän hotellissahan ei sit henkilökunta puhunut ollenkaan englantia lukuunottamatta yövuorossa ollutta kaiffaria.. Mun mielestä kyl tollasessa duunissa sun vaan pitäs osata edes perus asiat :D Muutenkin meille jäi jotenkin hirveen likanen kuva tästä kaupungista.. Meidän silmiin Pariisi siis ei auennut mitenkään romanttisena kaupunkina.

No mutta, ekana päivänä siis kierreltiin nähtävyydet ja istuttiin picnicillä Eiffel tornin juurella, käytiin tietty illallakin kattomassa et miltäs ne valot näyttää ja olihan se upee kun päästiin näkee se valoshowkin, ne sparklaavat valot :) Tokana päivänä ei sit juurikaan enää keksitty kunnon tekemistä ja haettiinkin taas eväät ja vietettiin loppu päivä loikoillen jälleen Eiffelin luona. Ollaan varmaan muuten oltu taas tosi mukavaa matkaseuraa junassa olijoille kun naurettiin ja kölötettiin siellä suomeks koko matka :D Oli ihana päästä takas Lontooseen ja kotiin!

Sitä aina huomaa miten vaan enemmän ja enemmän tykkääkään Lontoosta! Myönnän et tirautin vähän itkua tänään jo kun mietin et ens viikolla istun lentokoneessa matkalla kohti Suomea. Viikonloppuna pitäs mennä viimisen kerran Lontooseen, kamalaa!! Oon siis edelleen ihan hyvin mielin lähdössä kotiin mut Lontoota tulee niin hurja ikävä! Istun Suomessa jonain hämäränä iltana yksin huoneessani ja mietin et nyt mä voisin istua vaikka siellä Primrose Hillillä taas :D ahdistus.. Ja alan koko ajan lämmetä vaan enemmän ja enemmän ajatukselle et voisin joskus asustaa vaikka kesän tai muutenvaan vähän aikaa Lontoossa, vaikken Englannissa todellakaan loppuelämääni pystys viettämään. Suomi se on niin hyvä paikka vaan asua ja sen on täällä ollessa huomannut niin hyvin! Pitää lähtee pois vähäks aikaa et sitä oppii arvostamaan ja oikeesti tajuu kuinka hyvin meillä on niin monet asiat :D

No mut ennenkun nyt rupeen liian pitkää romaania kirjottamaan ni jos vaan lähden tästä suihkuun ja odotan et kello on kymmenen koska tänään alkaa uus Skins! Jee! :)

Hyvät viikonalut kaikille!

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :) Ida näkäjään shopannutkin jotain!

    Mulla on nyt jo ikävä Lontoota, voisin tulla takas.. En kyllä au pairiksi, ai että mä rakastan tätä rauhaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei shoppailtu mitää muuta ku avaimenperät tuliaisiks! :D Sil oli matkatavarat tos kassissa..:D

      Voi ei mul on sama et au pairiks ei oo ikävä enää tän jälkee mut lontoo!! :( yhyy

      Poista
  2. Onneks sä tuut Poriin juuri Jazzeiksi, niin ei ero suureen maailmaan oo ihan niin suuri ;)
    T. Outi

    VastaaPoista
  3. Hellou! Hitsit mulla ja mun kamulla jäi ihan samat fiilikset Pariisista!! Hieman oli pettymys koko paikka kaikkeen hehkutukseen nähden, Lontoohan on paljon siistimpi ja kaikin puolin kivempi kaupunki!!!
    Sullakin vissii aika alkaa loppumaan, nauti vielä viimesistä päivistä siellä :) Ja tsemppiä laukkujen kanssa! (ite jouduin pukemaan 3kg vaatetta kentällä päälle koska laukku oli ylipainonen...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Oli kyl ihan toista mitä ootettiin enkä kyl uusiks lähtis :D Lontooseen vaan kaikki! :D Lauantai aamulla pitäs suomee kohti lähtee kera miljoonan ylipainokilon!! Yhtees varmaa 10 kiloo ylipainoo et ei tarvi miettii mihi vikat rahat menee..... :D Kiva et tääl on just jäätävät helteet tietty nyt sit ku oon lähös ja saan jonku lämpöhalvaukse ku tungen kamaa pääl koneeseen hah :D

      Poista