14.1.2013

Siltoja ja pyöriä.

Amsterdam check!

Pe-La yönä soitti herätyskello siinä kolmen aikaan ja heitettiin Idan kans vaatteet niskaan ja lähettiin talsii juna-asemalle. Kyllä oli Harpenden hiljanen siihen aikaan yöstä! :D Junalla mentiin siis Lutoniin josta meiän lento kohti damia lähti 6:40. Vähän saatto olla väsyneitä reissaajia siinä vaiheessa... :D Lento kestikin sit joku 45 minsaa vaan! Kentältä hypättiin junaan joka meni keskustan asemalle ja lähettiinki siitä sit kävellen tutkii vähän paikkoja. Metsästettiin ihan sika kauan normaalia kahvilaa mihin oltas päästy istuu mut joka kulmassa oli vaan näitä coffee shoppeja.. niistähän siis saa ostaa sit vaik mitä sieniä yms kamaa. Eipä tullu poikettua kertaakaan :D Ei ihan meikäläisen juttu.
Amsterdam on kyl pieni kaupunki. En osannu odottaa tai tiennyt et se noin pikkanen oli.. kulkeminen suju siis paikasta paikkaan helposti kävellen ( paitsi sit meiän hotellille ). Suunnisteltiin siellä mm. Leidsepleinille ja käytiin kattomas myös Anne Frankin talo. Oli aika karmasevaa aatella et täällä ne sit oikeesti on eläny 2 vuotta hiljaa sisällä pysytellen ja koki lopulta kuitenkin sellasen kohtalon..

Iltapäivällä käytiin syömässä pihvit jossain Argentiinalais ravintolassa ja ehittiin vasta katella menuta siinä ikkunalla ulkona ku joku sieltä jo avaa oven ja sanoo et "two?" en ehtiny sanoa Idalle muutaku "mennääks?" ni tää sama kaveri vaan totee että " Kiitos" :D Oli aika jännä :D Sit se vaan hoki uudestaan kiitos kiitos ja lopuks vasta ku oltiin istuttu pöytään ni kysy että "Finnish, right?" :D Aika hyvin.
Ruvettiin sit olee aika väsyneitä (ja jäässä.. siel oli kylmä :D) jo siinä melko aikasin ja lähettiin ettii meiän hotellia. Löydettiin sinne tosi helposti metrolla central asemalta. Voin kyllä suositella sitä hotlaa! Oli kyllä hinta-laatu suhteeltaan tosi hyvä ja siisti! Tietysti täytyy mainita et koska täähän oli joku design huone niin vessassa ei ollu ollenkaan ovea :D eli se on tietty iso miinus mut mekin ku käytiin vaan siellä nukkumassa ni eipä tuo nyt sit niin hirveesti lopulta haitannu :D Ja sit oli nää psykedeeliset valot :'D hahah siellä tosiaan vilkku vähän sinistä punasta vihreetä oranssia lilaa keltasta pinkkiä yms valoo! Onneks niiden valojen vilkkumisnopeutta sai ihan säädeltyy sellaseks vähän rauhallisemmakskin haha :D Hotellin nimi oli siis Qbic Hotel jos jotain kiinnostaa :)

Käytiin eilen sit viel kattomassa red light district. Aika jäätävää et joku oikeesti tekee työkseen jotain sellasta. Siellähän niitä naikkosia sit oli ikkunoissa..
Toisena päivänä, eli eilen, alko jo kyllä vähän olee vaikeeta keksii tekemistä ku oltiin aikalailla nähty sit jo kaikki mikä jotenki kiinnosti.. Käytiin sit syömässä ja löydettiin joku jäätelö/suklaa mesta johon mentiin jälkkärille :D Päätettiin lopulta lähtee vaan aikasin lentokentälle ja poikettiin siinä asemalle käveltäessä viel johonki turistikauppaan hetkeks lämmittelee ni eiköhän sielläki heti oltas kaupattu jotain sieniä :D No thanks..

Kaikenkaikkiaan Amsterdam oli mun silmissä siis pieni kaupunki jossa oli paljon kanaaleita ja siltoja, ja sikana pyöriä :D Oli hauska reissu ja taas ollaan uusia kokemuksia ja uutta maata rikkaampana! Toisen kerran en lähtis, ei ihan mun makuun ollu :)
 Eikun suunnittelemaan seuraavaa reissua! ;)

ps. täällä tulee nyt 'kunnolla' lunta... koskahan noi koulut mahdetaan sulkee ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti